Dagboek

Hakuna Matata en de terugkeer naar Kumasi


Onze excuses voor het te laat plaatsen van onderstaand dagboekberichtje, we hadden in de Green Turtle Lodge geen internet…

Vrijdag morgen begon de dag vroeg. De wekker stond om 06.00 uur, 07.00 uur zou de beloofde tocht door het National Park beginnen. Na een hele tijd zwoegen door de jungle en het moeras (onze schoenen helemaal doorweekt) waren wij de eerste groep die een olifant had gespot!! Na heel veel foto’s van alle kanten te hebben gemaakt (op 5 meter afstand) zijn we verder gelopen op zoek naar andere dieren, waaronder aapjes, Pumbaa met broertjes (van Timon en Pumbaa), een dode en meerdere levende antilopen, een mini-luipaardje en een andere groep Nederlanders… Na afloop een heerlijk ontbijt en een duik in het zwembad met uitzicht op het park, geweldig. Rond 11.00 uur hebben we de bus ingepakt en maarliefst 7 uur gereden naar de volgende welbekende bestemming: Kumasi.

Zaterdagochtend hebben we lekker kunnen uitslapen en zijn we rond 14.00 uur met het openbaar vervoer naar de grootste markt van West-Afrika geweest. wat een zooitje! Die markt was inderdaad super groot: eten, kleren, gereedschap, alles was er te vinden! Tegelijkertijd stonk het er naar uitlaatgassen, vieze kruiden en vis. Alle mensen die we tegen kwamen raakten je aan of groetten je. Wel leuk, maar even wennen!

We hebben net lekker gegeten en nu op tijd naar bed want morgen zitten we 10 uur lang in de auto op weg naar Green Turtle Lodge….strand!!!

Tot horens!

Marloes & Deniece

2 Comments

  • Tim Wegereef

    1

    Heehee Ghanagangers! Eindelijk weer een berichtje uit Ghana! Goed om te horen dat alles daar goed is! Geniet nog even van de laatste dagen in Ghana, want het is zo 5 augustus en dan is het geweldige avontuur over. Komen er ook nog wat leuke foto's op? Doe Caran nog even een dikke kus van mij als ze die nog wil ;) Groetjes uit Lloret!

  • Marjorie Steentjes

    2

    Hoi allemaal, Wat leuk, elke keer weer een berichtje op de site! En al die foto's. Hebben we in elk geval een idee wat we hier allemaal missen. Ook bijzonder dat je zo dicht bij olifanten kunt komen. Wat een ervaring lijkt me dat! Wel leuk dat de Nederlanders die jullie ontmoet hebben ook tot de diersoorten gerekend worden. :P Heel veel plezier nog daar en tot 5 augustus! groetjes, Ronnie en Marjorie

Leave a reply

Fields marked with * are required

 

Current month ye@r day *