Dagboek

Hallo achterblijvers die nog bruiner zijn dan wij!


Hier weer een berichtje vanuit Ghana. Zoals aan de begroeting al is te zien, bruin zijn we niet. De afgelopen dagen heeft het redelijk geregend en was de zon niet echt te zien. Dinsdag zijn we vertrokken vanuit Nandom richting Wa. We hebben een hele leuke tijd gehad in Nandom, en vonden het eigenlijk wel een beetje jammer om onze nieuwe Ghanese vrienden achter te laten, maar aan de andere kant hadden we Nandom wel gezien en wilden we graag verder reizen.

Een dikke twee uur hebben we in de bus gezeten. Toen we in Wa aankwamen stond er een lekkere westerse lunch op ons te wachten; hamburgers!! Gemaakt door de eigenaar van het hotel: Abraham. Volgens Sanne mocht hij de hele reis wel met ons mee, alleen om het feit dat hij zo lekker kan koken!

Op de planning stond een bezoek aan het weeshuis, dit ging helaas niet door omdat er problemen waren bij de bank en de bus moest worden gecontroleerd. Gelukkig maakte dat niet veel uit want de de activiteit werd gewoon doorgeschoven naar de volgende dag. Het werd dus een middagje luieren in het hotel. De helft heeft een schoonheidsslaapje gedaan en de rest is lekker gaan hangen tot aan het avondeten.

Wakker worden van de regen, ook bijzonder. Vooral omdat je weet dat er een hittegolf over Nederland trekt. Regen hebben we al wel gehad hier, maar niet zo’n lange bui als die ochtend. Het was de bedoeling dat we nijlpaarden gingen zoeken. We hebben dit toch maar een dagje opgeschoven. Wel kon het bezoek aan het weeshuis doorgaan. Op naar Child Support Ghana! We wisten dat we daar de middag door gingen brengen met alle kids en een andere Nederlandse groep uit Middenmeer. We hebben Oud-Hollandse spelletjes gedaan met z’n allen en na die tijd heerlijk gegeten. Heel erg gelachen met z’n allen. Leuk accent joh, die mensen uit het Westen. ;)

Snel naar het hotel terug om lekker te gaan slapen, de volgende dag weer een druk dagje!

Dan was het gisteren de dag der dagen: CARAN werd 17! Er werd hard voor haar gezongen. Er waren slingers opgehangen en verjaardagskaarsjes. We hadden een leuke dag voor de boeg. We begonnen in het ziekenhuis in Wa, waar we een kleine rondleiding hebben gehad en spullen hebben gegeven. Lies heeft verschillende spuitjes en andere medische spullen meegebracht. Erg blij waren ze hier mee. Daarna zijn we naar de nijlpaarden geweest. Alleen waren deze nergens te bekennen, waarschijnlijk kwam dit omdat Marloes lag te gillen ín de boot, omdat ze bang was dat we kopje onder gingen. Gelukkig mochten we wel een voet zetten op de grond van buurland Burkina Faso, waar sommige zelfs een plasje hebben gepleegd. ;) Daarna zijn we direct naar Mole National Park vertrokken. Een lange reisdag achter de rug. Gelukkig maakte het zwembad veel goed. Hopelijk kunnen we hier nog even lekker in plonzen. ‘s Avonds heerlijk patat met kip gegeten en nog een borrel gedronken. Iedereen lag snel te slapen want vandaag was het vroegdag. Op naar de safari tocht langs olifanten, wilde zwijnen, antilopes en een lange reisdag naar Kumasi.

Tot snel!

Caran & Margôt

3 Comments

 • meike poelman

  1

  hoiii allemaal, elke dag keek ik even op de site voor weer een mooi verhaal en vandaag is er weer een mooi zo verhaal. het is hier erg warm inderdaad soms veel te warm om in de zon te liggen. wat jammer dat jullie geen nijlpaarden hebben gezien maar wel gaaf dat jullie zo dichtbij de olifanten waren. zo te horen hebben jullie weer geweldige dagen achter de rug, en zusieee zo te horen hebben ze je daar op je verjaardag goed verwend wij hebben tenminste wel geproost op je verjaardag en je zelfs nog even gesproken!! de komende week nog lekker genieten met z'n allen en tot snel!!

 • opa en oma van Caran

  2

  hallo Caran en de rest. Hier even een berichtje van ons. We volgen mooie berichten. Zo kunnen we je mooi blijven volgen. Het is wel heel bijzonder zo'n belevenis. Wij gunnen het je van harte, maar zijn ook blij dat je gauw weer deze kant uit komt. Dit pakt jou niemand weer af. We zullen er nog veel over horen. Geniet nog lekker van het laatste stukje. Groeten van ons.

 • Marjorie&Ronnie

  3

  Hallo allemaal, Leuk om de verslagen weer te lezen. Deze geven een goede samenvatting van jullie activiteiten. Ook de foto's doen het goed hoor. Nog veel plezier allemaal.

Leave a reply

Fields marked with * are required

 

Current month ye@r day *