Team

Marloes Brouwer

Al vanaf het eerste jaar dat ik op het Twickel College zit, werd ons verteld over het project Weg Naar Ghana. Ik zag het meteen helemaal zitten om mee te gaan, wanneer ik in het examenjaar zou zitten. En nu is het dan eindelijk zover!

Samen met een leuke groep organiseren we evenementen zoals een veiling, een bedrijvendictee en feesten, om zo geld in te zamelen voor het project. Het lijkt me te gek om te zien hoe blij die mensen daar zijn met onze hulp en om te zien hoe de mensen daar leven en wonen. Dit is een kans die je nooit weer krijgt. Het lijkt me een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten! Ik heb er zin in!

Margot Buschers

Ieder jaar ga ik met mijn ouders of vriendinnen op vakantie, maar ik wil een keer wat anders. Ook hou ik van een uitdaging. En ik weet zeker dat Ghana mij dat kan bieden. De hele reis natuurlijk zelf, mijn “nieuwe” reisgenootjes en het 3 weken weg zijn van (t)huis, zijn een ontzettende uitdaging voor mij, maar die ik eigenlijk voor geen goud wil missen. Ook ben ik een nieuwsgierig persoon. De cultuur van Ghana, het eten, de dieren en natuurlijk de mensen en de manier waarop hun leven trekken me aan. Ik ben benieuwd  om deze nieuwe dingen te zien, horen, ruiken, proeven en voelen.

Ghana wordt een hele verrijking aan mijn leven. Dit is mijn kans, nu kan ik een ervaring op doen die ik daarna nooit nog een keer zou kunnen meemaken. Ik hoop dat het een super reis wordt!

Deniece Hilberink

Eindelijk is het zover, 6 VWO, dé kans voor mij om de befaamde reis naar Ghana te maken!
Als brugklasser werd ik al geprikkeld door de foto’s en de mooie verhalen die meneer Elhorst ons vertelde en verlangde toen al naar dit jaar. Voor mij stond vanaf dat moment al vast dat ik me voor deze fantastische reis aan zou melden! Een belangrijke reden hiervoor is, naast dat ik nog nooit in Afrika ben geweest, dat dit een ervaring wordt die je je hele leven met je mee zal nemen. Ondanks dat je er natuurlijk verschrikkelijk ziek kan worden ga je dingen doen en zien die het driedubbel keer waard zijn! De natuur, de dieren, de cultuur en de mensen, ik kan niet wachten.

Naast het verblijf in Ghana is de inzameling van het geld natuurlijk ook een belangrijk aspect; een bedrijvendictee organiseren, een veiling of een feest. Dat lijkt me ook een erg leuke en leerzame taak en ik ben altijd bereid me er volledig voor in te zetten, want zonder geld natuurlijk geen reis! Nu het steeds dichterbij komt begin ik het wel steeds spannender te vinden, maar ik heb super veel zin om de wees- en ziekenhuizen te bezoeken en om natuurlijk de prachtige natuur te bezichtigen. Het lijkt me geweldig.

Max Hoogland

Sinds ik in de derde klas les kreeg van meneer Elhorst, heeft hij ons elk jaar in de les foto’s laten zien van zijn reizen naar Ghana. Van het begin af aan leek mij dit eigenlijk al een heel erg leuk project. Het lijkt mij sowieso een super kans die je waarschijnlijk niet weer zult krijgen, en daarom vind ik dat ik die aan moet grijpen. Het moet heel erg leerzaam zijn om naar een land als Ghana te gaan. Niet alleen om daar een project te steunen en dan te kijken hoe dat in zijn werk gaat, mar het klimaat, het landschap en de natuur zijn denk ik ook dingen die me heel erg zullen boeien in Ghana, tevens omdat ik iets in die richting wil studeren. Maar ook de cultuur die daar ongetwijfeld erg verschilt van de onze, en dat je tegelijkertijd waarschijnlijk ook veel gelijkenissen zult tegenkomen. Zij zijn ook gewoon mensen namelijk. Dat lijkt me allemaal ontzettend leerzaam, helemaal aangezien ik nog nooit buiten de ‘westerse’ wereld ben geweest.

Het is echt super om met zo’n gemotiveerde groep samen te werken, en ik heb echt heel veel zin om zelf ook aan het werk te gaan voor dit project en dan in de vakantie te genieten van het land zelf!

Carmen Kroeze

In de tweede klas zag ik voor het eerst de ‘Ghanagroep’ bezig met het organiseren van activiteiten. Het enthousiasme en de gezelligheid van de groep spraken me meteen aan. Ook de cultuur van het land, natuurlijk een wereld van verschil met die van ons, had me altijd al geïntrigeerd. Vanaf toen heb ik mezelf voorgenomen dat ik deze reis niet zou missen! Het is natuurlijk een enorme kans, en ik ben heel blij dat ik deze nu heb aangegrepen. De groep is heel erg gezellig. Het leuke is dat iedereen zich voor 100% inzet, omdat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. Door het organiseren van de activiteiten leren we elkaar beter kennen en halen we geld op voor de projecten daar. Ik ben me ervan bewust dat wij hier veel meer kansen hebben dan de jongeren daar, en vind het mooi hier een stukje van mee te kunnen geven. Ik kan niet wachten tot de reis begint: Ik kijk uit naar de prachtige natuur, de andere cultuur en gewoontes, en alles wat we verder mee gaan maken!

Esther Mulder

Hallo, ik ben Esther en zit eindelijk in het laatste jaar van de havo! Waarom ik mee wil naar Ghana is omdat ik dan een stukje van de wereld kan zien. Een andere cultuur zien, gewoon kunnen kijken hoe het er daar allemaal uit ziet en dat mee maken. Sowieso heb ik ook al heel lang iets met Afrika, ik wilde er altijd al naartoe. Ik denk dat je er ook heel veel ervaring mee op kunt doen. Het is gewoon een unieke kans die je moet pakken, die kans krijg je niet zomaar weer. Ook het geld inzamelen vind ik super leuk, zo doe je een beetje ervaring op hoe je zoiets moet aanpakken. En om te kijken waar dat geld terecht komt is natuurlijk ook super! Oh, wat ik bijna vergeten ben zijn de lieve kleine schattige negerkindjes, die moet je natuurlijk ook wel eventjes zien!

Max Peters

Ik ben al ruim 5 jaar bekend met het fenomeen Weg Naar Ghana, tijdens mijn jaren hier op school. Daarnaast heb ik de laatste twee jaar ook een bijdrage geleverd door middel van het maken van diverse posters voor de activiteiten van de groep. Door deze betrokkenheid heb ik steeds meer interesse gekregen voor het project en heb ik ook voor mezelf een motivatie bedacht om mogelijk mee te kunnen gaan met de reis van dit jaar. Mijn voornaamste motivatie is het feit dat ik het een enorme verrijking vind, zowel voor mij persoonlijk als voor de mensen daar. Ik wil heel graag zien hoe de cultuur daar is, hoe de mensen met elkaar samenleven en wat de Stichting Savannah Education daar precies doet. Ik ben mij er van bewust dat op het gebied van ontwikkelingswerk in drie weken tijd niet veel gedaan kan worden, maar ik wil juist graag focussen op de andere dingen die er wel gedaan kunnen worden en de kennismaking met een cultuur die mij compleet onbekend is. Dat laatste is vooral een belangrijke motivatie die gegroeid is bij mij in de loop van de tijd. Ik ben nog nooit in mijn leven van het Europese continent af geweest en zou heel graag een ander deel van de wereld zien dat totaal anders is. Ik zou het ook een erg mooie afsluiting vinden van mijn middelbare schoolperiode op het Twickel College. Ik denk ook dat ik door het ervaren van deze voor mij compleet nieuwe cultuur nieuwe wijsheid en mensenkennis kan vergaren. Ik heb er heel veel zin in en de groep is ook erg gezellig!

Lies van der Ploeg

Vanaf de derde klas heb ik al les van meneer Elhorst. Ik kreeg vaak verhalen te horen en foto’s te zien van Ghana. En als we dit een jaar niet kregen, dan vroegen we er wel om. Het project ‘weg naar Ghana’ sprak mij vanaf de tweede klas al aan: de gezellige groepen die samen er hard voor werkten om zo veel mogelijk geld in te zamelen.
Zelf ben ik een gemotiveerd persoon die graag andere mensen helpt. De reis naar Ghana lijkt me dan ook de unieke kans om dit te doen! Daarnaast is Ghana niet een land waar je zomaar even komt.  Het lijkt me fantastisch om kennis te maken met een totaal andere cultuur en om dit te delen met een gemotiveerde groep leerlingen die samen geld inzamelen om de mensen in Ghana  te helpen. Door dit geld zelf naar Ghana te brengen, kunnen we ook zien wat er met ons ingezamelde geld gebeurt en  kunnen we natuurlijk zelf genieten van de prachtige cultuur en het landschap.
Kortom, het lijkt me een fantastische ervaring die ik zeker niet wil missen!

Caran Poelman

Hoi! Mijn naam is Caran Poelman. Ik woon al 16 jaar in Bentelo, handbal in m’n vrije tijd en vind het ook donders gezellig om avondjes met m’n vriendinnetjes te zitten. Ik ben sinds de zomer aan het werk in een café. Hartstikke leuk en ik betrap mezelf er dus op dat ik vaak de gezelligheid opzoek. Daarom vind ik het ook zo’n enorme kans om met een leuke groep schoolgenoten en 2 leuke begeleiders naar Afrika te vertrekken. En niet te vergeten al die voorbereidingen treffen. We hebben een hele gezellige groep bij elkaar.

Ik wil al heeeel erg lang naar Ghana. Thuis heb ik al veel verhalen over Ghana meegekregen. Papa z’n vriendin is al een aantal keer in Ghana geweest dus ik heb al heel veel gezien. Wauw, wat een gaaf land! Al die verschillen met de wereld hier: de omgeving, de mensen, de cultuur en ga zo nog maar even door. Ik wil het zo graag zelf zien, zelf meemaken en er zelf rond lopen. Ik ben ontzettend benieuwd naar Ghana, vooral naar de omgang met de mensen daar en de levenswijze. Ik zou ook heel graag naar een school daar gaan en heel veel cultuur snuiven. Ik heb er zin in, laat het maar heel snel zomervakantie zijn!

Josie Siegerink

Ik denk dat naar Ghana gaan aankomende zomer een kans is die ik niet mag missen. Het lijkt me erg leuk om het hele jaar bezig te zijn met de voorbereidingen, om alvast nog enthousiaster te worden als ik al ben en een echte groep te worden met de rest die meegaat. Hoe meer je een groep bent, hoe beter je presteert en hoe meer geld we kunnen inzamelen! En Afrika is waar ik altijd het liefst een keer heen heb gewild. Het lijkt me geweldig om wat meer van de wereld te zien en kennis te maken met een andere cultuur.

Sanne Steentjes

Ik ga mee met de reis naar Ghana omdat het me een ontzettend leuke en leerzame ervaring lijkt. Het is een kans die je niet snel weer zult krijgen en daarom ben ik ervan overtuigd dat ik deze met beide handen aan moet grijpen. Ik heb altijd al meer van de wereld willen zien en in combinatie met de projecten die we daar zullen bezoeken en steunen lijkt me dit een ervaring om nooit te vergeten. Naast de mooie natuur lijkt het me ook heel leerzaam om meer van de Afrikaanse cultuur te ontdekken. De reis zal niet alleen leuke kanten hebben, door de armoede die in sommige delen van Afrika heerst zal ik me beter bewust worden van de rijkdom waar ik zelf eigenlijk in leef. Voor mij is het een grote uitdaging! Ik zie er erg naar uit!

Marlou ten Tije

Ik ga mee naar Ghana omdat ik altijd al een keer naar Afrika heb gewild en dit een hele mooie kans is. Ik had van verschillende mensen al over het project gehoord en het leek me erg leuk. Ik ben erg blij met de groep waarmee ik op reis ga en waarmee de evenementen worden georganiseerd. Ik hoop dat we samen zoveel mogelijk geld ophalen en daar veel mensen mee kunnen helpen. Ik heb veel zin in de reis en hoop dat ik er leuke ervaringen aan over houd.